fbpx

7 & 8 oktober

Shining Blackness

In Shining Blackness zingt Ludens werken rondom licht en duisternis. Beide kunnen niet zonder elkaar bestaan, en componisten hebben dit op hun unieke wijze verklankt. De stukken worden via klankimprovisaties aan elkaar verbonden.

Het concert is zonder pauze en duurt ongeveer een uur.

Ticketprijs voorverkoop: €15,00
Ticketprijs aan de deur: €18,00

Programma:
Mater Dei/ Mater Virgo- anoniem (Codex Montpellier)
Vé no velkomne med aera- Geir Tveitt
Vox in rama- Giaches de Wert
Miserere mei- Henry Purcell
Sainte-Chapelle- Eric Whitacre
I live in pain- David Lang
In the shining blackness- Benjamin Rimmer
The woman with the alabaster box- Arvo Pärt
Stabat Mater dolorosa- Pedro de Escobar
Det lisle bånet- arr. Tone Krohn
Orphic hymn- Jóhann Jóhannsson

Concerten

7 oktober 20:15
Waalse Kerk
Noordeinde 25
Den Haag

8 oktober 16:00
Barthkapel
Brouwersgracht 2k
Den Haag

Over Ludens

Vocaal ensemble Ludens bestaat uit geoefende zangers. In wisselende samenstelling brengt het koor een gevarieerd en uitdagend programma. Het koor werkt vooralsnog op projectbasis en staat onder leiding van dirigent en zanger Raoul Boesten.

Ludens staat voor spel. Spel maakt een belangrijk onderdeel uit van het repetitieproces en het programma. Ludens streeft ernaar om een deel van het programma vanuit improvisatie vorm te geven. Hoe klinkt muziek als zij vanuit vrijheid in het moment geschapen wordt?

Interesse om mee te zingen? Meld je bij Raoul.

Vocaal ensemble Ludens is een onderdeel van Stichting Kwintessens.

Over Raoul

Raoul Boesten (1973) zong van jongs af aan in koren. Zijn eerste (studenten)koortje begon hij tijdens zijn studie voor vrijeschoolleerkracht. Na het behalen van zijn diploma, gaf hij muzieklessen en koorzang aan de hogere groepen in het basisonderwijs. Daar richtte hij een ouderkoor op en begon hij een vocaal ensemble ‘Het Octet’, waarin hij dirigeerde en zong als tenor. Langzaam ontstond de wens om een groter koor te dirigeren. Na een project met zestien zangers werd dat in 2005 Kamerkoor Kwintessens. Dit koor zong voornamelijk uitdagende hedendaagse muziek. Met dit koor werkte Raoul samen met verschillende componisten zoals Arvo Pärt, Pärt Uusberg, Alec Roth en Bernat Vivancos en nam verschillende cd’s op. In 2015 richtte Raoul zijn tweede koor in Den Haag op, Kamerkoor Lux, dat thans onder leiding staat van Angeliki Ploka. In 2017 startte hij met het eerste project voor jonge zangers met het projectkoor YOIK.

Raoul is artistiek leider van Stichting Kwintessens van waaruit hij projecten voor koren organiseert zoals En Chemin, Yoik en Ludens.

De zangers

Sopraan:
Françoise Kably
Nicolet Goedhart
Eveline Schipper

Alt:
Cassandra Feith
Silke Reijngoud
Anja Schulze

Tenor:
Edwin Poels
Raoul Boesten

Bas:
Bas Sligting
René Herder