fbpx

YOIK

Projectkoor voor jonge zangers

🌟 Het Haagse projectkoor YOIK presenteert: Lucia’s Lied 🌟

De koude winterdagen zijn weer aangebroken, de sfeer van kerst hangt in de lucht en het aftellen is begonnen! En wat is er beter dan dit seizoen te vieren met een betoverend kerstconcert?

Het Haagse projectkoor YOIK komt eindelijk weer samen en nodigt u uit voor een avond vol muzikale verrassingen en sfeer.

🎶 Voel de opwinding van de feestdagen terwijl je luistert naar unieke verzameling kerstnummers uit heel Europa. Laat je meevoeren door de muzikale klanken die je naar de feestelijke stemming van de kerst leiden.

🎶 Laat je verstillen door een wiegenliedje, voel de vreugde van de klinkende klokken en laat je zintuigen prikkelen door de gedachte aan warme glühwein.

🎶 Reis met ons mee door de klanken van verschillende culturen en talen. Van de sfeervolle Scandinavische melodieën, de hartverwarmende Engelse klassiekers, de diepe tonen van Oekraïne tot passievolle Spaanse ritmes.

Een greep uit onze nummerlijst voor de avond:

  • “Bereden väg för Herran” door Erik Wadman
  • “Carol of the Bells” door Mykola Dmytrovych Leontovych
  • “Ríu ríu chíu” door Mateo Flecha
  • … en nog veel meer, inclusief moderne stukken van Pentatonix!

Mis deze magische avond niet en kom samen met ons de feestdagen inluiden. Het belooft een avond te worden die je nog lang zal bijblijven!

We zien je graag bij het Haagse projectkoor YOIK’s Kerstconcert! 🎄🎵🌟

YOIK 7 - Lucia's Lied

Over de muziek

In de muziekkeuze wordt aansluiting gezocht bij muziek die dichtbij de natuur staat of bij de cultuur van het land waar het uit komt. In de eerste 5 programma’s stond o.a muziek uit Scandinavië, de Baltische staten en de Balkan op het programma. Via de muziek proberen we invoelend met de achterliggende oorsprong en cultuur in aanraking te komen.

Over de naam Yoik

YOIK (ook wel Joik, luohti, vuolle, leu’dd, of juoiggusis) is de traditionele muziek van de Sami en een van de oudste muziekvormen in Europa. Bij het zingen van een yoik wordt niet óver iets of iemand gezongen, maar in een yoik wordt de essentie van iemand of iets bezongen. YOIK nam een bijzonder plaats in in de Samische tradities en had een religieuze/spirituele grondslag, waardoor het door het Christendom verboden werd. Nog steeds is er in een aantal kerken discussie over de plaats en het mogen inzetten van de yoik.