fbpx

16 en 21 december

De muzikant en de trollen

Op 16 en 21 december verzorgt Ludens een intiem kerstprogramma. Theatermaker Elard Pijnaken vertelt het verhaal “De muzikant en de trollen” in een bewerking van Selma Lagerlöf. Dit Zweedse kerstsprookje over trollen, muziek, kerst en een zoekende muzikant die aan lager wal raakt, wordt opgeluisterd met liederen, gezongen door 10 zangers van Ludens. De vertelling start buiten en eindigt in de verstilling van de kapel.

Deze muzikale voorstelling voor jong en oud is zonder pauze en duurt ruim een uur. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar geldt een gereduceerd tarief. Na afloop is er glühwein of warme chocomelk.

Ticketprijs voorverkoop: €17,00 (6-12 jaar €14,00)
Ticketprijs aan de zaal: €20,00 (6-12 jaar €17,00)

Concerten

16 december 17:00 & 20:15
Barthkapel
Brouwersgracht 2k
Den Haag

21 december 20:15
Stadsklooster
Westeinde 101
Den Haag


Over Ludens

Vocaal ensemble Ludens bestaat uit geoefende zangers. In wisselende samenstelling brengt het koor een gevarieerd en uitdagend programma. Het koor werkt vooralsnog op projectbasis en staat onder leiding van dirigent en zanger Raoul Boesten.

Aan dit project doen de volgende zangers mee: Françoise Kably, Nicolet Goedhart, Eveline Schipper, Silke Reijngoud, Cassandra Feith, Anja Schulze, Edwin Poels, Raoul Boesten, Bas Sligting en René Herder.

Ludens staat voor spel. Spel maakt een belangrijk onderdeel uit van het repetitieproces en het programma. Ludens streeft ernaar om een deel van het programma vanuit improvisatie vorm te geven. Hoe klinkt muziek als zij vanuit vrijheid in het moment geschapen wordt?

Interesse om mee te zingen? Meld je bij Raoul.

Vocaal ensemble Ludens is een onderdeel van Stichting Kwintessens.

Over Raoul

Raoul Boesten (1973) zong van jongs af aan in koren. Zijn eerste (studenten)koortje begon hij tijdens zijn studie voor vrijeschoolleerkracht. Na het behalen van zijn diploma, gaf hij muzieklessen en koorzang aan de hogere groepen in het basisonderwijs. Daar richtte hij een ouderkoor op en begon hij een vocaal ensemble ‘Het Octet’, waarin hij dirigeerde en zong als tenor. Langzaam ontstond de wens om een groter koor te dirigeren. Na een project met zestien zangers werd dat in 2005 Kamerkoor Kwintessens. Dit koor zong voornamelijk uitdagende hedendaagse muziek. Met dit koor werkte Raoul samen met verschillende componisten zoals Arvo Pärt, Pärt Uusberg, Alec Roth en Bernat Vivancos en nam verschillende cd’s op. In 2015 richtte Raoul zijn tweede koor in Den Haag op, Kamerkoor Lux, dat thans onder leiding staat van Angeliki Ploka. In 2017 startte hij met het eerste project voor jonge zangers met het projectkoor YOIK.

Raoul is artistiek leider van Stichting Kwintessens van waaruit hij projecten voor koren organiseert zoals En Chemin, Yoik en Ludens.

De zangers

Sopraan:
Françoise Kably
Nicolet Goedhart
Eveline Schipper

Alt:
Cassandra Feith
Silke Reijngoud
Anja Schulze

Tenor:
Edwin Poels
Raoul Boesten

Bas:
Bas Sligting
René Herder